NSWK

De Nederlandse Studenten Waterpolo Kompetitie, NSWK, is een competitie waaraan studentenwaterpoloverenigingen (aangesloten bij stichting NSZK) kunnen deelnemen. De competitie bestaat uit vier speeldagen/wedstrijddagen verdeeld over het academische jaar en verschillende steden.

De pilot, gestart in 2013-2014, is inmiddels een groot succes. Wedstrijden in de NSWK hadden voornamelijk als doel om beginnende waterpoloteams een mogelijkheid te geven om wedstrijden te spelen en zo ervaring op te doen. Anno 2018-2019 is het uitgegroeid tot een dag waaraan gemiddeld 10 teams mee doen verdeeld over twee poules, een poule voor de beginnende studenten en voor de meer ervaren spelers.

Doordat de dagen vooral bedoeld zijn om meer ervaring op te doen en/of een lekker potje te polo├źn zijn er uitslagen per dag in plaats van een uitslag per seizoen.

NSWK:Datum:Plaats:Uitslag:
28 oktober 2018LeidenUitslag Leiden